Sunday 26 April 2015

Η ΚαντΌΙνα - Πάμε λαική;


New Openning στην πόλη και μάλιστα στη καρδιά της λαϊκής αγοράς. Ναι, καλά καταλάβατε, πίσω από τους πάγκους και δίπλα στα κρεοπωλεία!! Απίθανος χώρος, φοβερά έξυπνη ιδέα, σούπερ ατμόσφαιρα. Όλα είναι τόσο καλοβαλμένα, ειδικά ο συνδυασμός του “cult” με το έξυπνο “massive art” είναι θεωρώ το μυστικό της επιτυχίας. Το δε σέρβις πρόθυμο για εξυπηρέτηση, με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!



Η δύσκολη ώρα της επιλογής κρασιού, μια από τις 140 ελληνικής παραγωγής ετικέτες, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Διότι έχεις μπροστά σου όλη τη γκάμα και καλείσαι να επιλέξεις αυτό που σε αντιπροσωπεύει. Ιδιαίτερη αίσθηση μας έκανε, ότι σε κάθε μπουκάλι είναι γραμμένη επάνω με κιμωλία η τιμή πώλησης και εφόσον επιλέξεις να ανοίξεις φιάλη και όχι ποτήρι, η επιβάρυνση είναι 5 ευρώ από την αναγραφόμενη τιμή. Εμείς λογομαχώντας για κόκκινο ή λευκό επιλέξαμε τελικά  ροζέ τις, ΑΚΑΚΙΕΣ ( όνομα και πράγμα!).



Η κουζίνα – οι διάφοροι μεζέδες- εναλλάσσονται καθημερινώς, ανάλογα με τα κέφια της μαγείρισσας, η οποία θεωρεί πως «κάθε ημέρα δεν είναι ίδια». Εμείς δοκιμάσαμε το κοτόπουλο με τα πιτάκια (φοβερή γεύση) και το κοτόπουλο με τα λαχανικά (ακόμα πιο ωραίο!). Μαζί με αυτά τα πιάτα κατέφθασε και ένα τρίτο με ελιές πράσινες Καλαμών! Η κουζίνα του είναι πολύ προσεγμένη και γευστικά, αλλά και οπτικά. Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και στα δύο πιάτα τα συνοδευτικά έδιναν ακόμα πιο έντονη γεύση. 



Εμείς πάντως ενθουσιαστήκαμε πολύ από την ιδέα αυτού του winebar  ή καλύτερα της «οινό καντίνας» και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σαν έξτρα πληροφορία, σας ενημερώνουμε πως η «ΚαντΟΙνα» λειτουργεί καθημερινώς, ενώ Δευτέρες και Τετάρτες πρωί, την ώρα της λαϊκής, στήνουν τον πάγκο τους και πουλάνε ελληνικά κρασιά. Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι……..!


No comments:

Post a Comment