Monday 13 April 2015

ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ - Ας αφήσουμε τη μουσική να οδηγήσει το στομάχι μας!


Σήμερα κάναμε τη βόλτα μας down town και ο προορισμός μας ήταν ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου. Για μεζεδάκι επιλέξαμε το μεζεδοπωλείο «Μαγικός Αυλός», το οποίο μετρά μόνο μερικούς μήνες που έχει ανοίξει. Ο χώρος μας άρεσε πάρα πολύ τόσο ο εξωτερικός (που βρίσκεται πάνω στον πεζόδρομο) και είναι ιδανικός για μέρες με λιακάδα, όσο και ο εσωτερικός, που είναι διαμορφωμένος σαν μια μικρή αυλή!



Αυτό που βρήκαμε ιδιαίτερα θετικό κατά τη διάρκεια της περισυλλογής μας, για το τι θα επιλέξουμε για φαγητό, ήταν ότι στον κατάλογο υπήρχαν πάρα πολλά νηστίσιμα ή αν θέλετε χορτοφαγικά εδέσματα. Κάτι το οποίο ικανοποιεί και αυτούς που νηστεύουν, αλλά και τους χορτοφαγικούς (βλέπε Χρύσα). Μια μικρή παρένθεση, ο κατάλογος είναι πολύ εύστοχα γραμμένος, διότι περιέχει  χαριτωμένους ορισμούς στα γεύματα, κάτι το οποίο προσδίδει ταυτότητα και «στυλ» στο μεζεδοπωλείο. 

 
Λοιπόν ας αρχίσουμε τη περιγραφή των εδεσμάτων: Μυρολάχανα σαγανάκι με ντομάτα και φέτα, γεύση απίθανη και…πρωτότυπη! Χορτοκεφτέδες με μυρωδικά, μην σας τρομάξει αν τους δείτε λίγο μαύρους, αυτό συμβαίνει λόγω των πολλών χορταρικών, η γεύση θα σας αποζημιώσει όμως! Από σαλατικό παραγγείλαμε το μαρούλι με το μανιάτικο λαλάγγι και κρητική γραβιέρα και τέλος από τα «ψητάδια» τη γυροβολιά, γύρος χοιρινό, σερβιρισμένος διαφορετικά από το συνηθισμένο, πάνω σε πίτα με ντομάτα και φέτα. Τα πιάτα με τα χορταρικά μας άρεσαν πιο πολύ από όλα! 




Εντυπώσεις θετικές, αυτό σίγουρα οφείλεται και στη φιλοξενία του προσωπικού, αλλά και οι γεύσεις από μόνες τους, έχουν μια προσωπική ταυτότητα, ξεπερνώντας τα κατεστημένα. Ενόψει νηστείας αξίζει μια βόλτα, για να δείτε από μόνοι σας ότι ακόμα και τα χορτοφαγικά εδέσματα είναι εξίσου νόστιμα! Το πάν είναι να βάζεις φαντασία και να δημιουργείς! Χρόνια Πολλά!

No comments:

Post a Comment