Wednesday 1 April 2015

Στο «Κέντρικόν» βρίσκεται το τζέρτζελο!


Τι έχετε να κάνετε Τετάρτη βράδυ- μετά τη δουλειά για κάποιους- θέλετε να βγείτε, αλλά σκέφτεστε που να τρέχετε μεσοβδόμαδα; Περάστε μια βόλτα από το πρώην δημοτικό αναψυκτήριο, το οποίο λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση ως «Κεντρικόν». Ο χώρος είναι αρκετά ζεστός και οικείος, καθώς οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι σαν σαλόνι ενός σπιτιού! Το πάντρεμα του ξύλου με τα πορφυρά χρώματα κάνει το περιβάλλον ευχάριστο, χωρίς να κουράζει. Πέρα από τη κεντρική αίθουσα, υπάρχει ακόμα ένα στέγαστρο και φυσικά ο εξωτερικός χώρος, που είναι ότι πρέπει για πρωινό καφεδάκι ή για μεζεδάκι με ούζο.



Η παραγγελία μας αυτή τη φορά δεν ήταν ιδιαίτερα σύνθετη, δηλαδή: μια πράσινη σαλάτα με μανούρι και κάσιους και σαν κυρίως τον τηγανιτό βακαλάο, με τα τηγανιτά χόρτα  και τα μπιφτεκάκια σχάρας με μανιτάρια και σως γιαουρτιού (τα οποία συνοδεύονταν με πατάτες και ρύζι). Νομίζω πως ο βακαλάος, ήταν το καλύτερο πιάτο για απόψε, διότι ήταν καλοτηγανισμένος και τα χόρτα είχαν μια ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση. Το γλυκό που μας κεράσανε στο τέλος, το οποίο ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να αποκωδικοποιήσουμε τι ήταν, κάτι μεταξύ πανακότας και ζελέ γιαουρτιού, ήταν πραγματικά δροσιστικό και εύγευστο.





Τώρα όσον αφορά την Τετάρτη, είναι η μέρα, που το Κεντρικόν προσφέρει βραδιές live με τραγούδια ελληνικού- ελαφρολαϊκού  ρεπερτορίου. Ενώ οι φωνές ήταν αρκετά καλές, ο ήχος είναι κάπως προβληματικός, καθώς κάποια στιγμή νιώσαμε τα αυτιά μας να βουίζουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα επιλέξουμε το Κεντρικόν ξανά για φαγητό. Ίσα- ίσα, την επόμενη φορά, θα πάμε προετοιμασμένες για χορό!   



No comments:

Post a Comment