Thursday 12 March 2015

Οινοποτείο Το Μπαχάλικον - για οινοποσία!


New Opening-! Ξετρυπώσαμε ένα μεζεδοπωλείο στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Μπαίνοντας στο μαγαζί, τόσο η διάθεση, όσο και το προσωπικό δημιουργούν μια συμπαθητική ατμόσφαιρα. Ακόμα περισσότερο θετική εντύπωση μας έκανε ο υπεύθυνος του μαγαζιού, ο οποίος μας ρώταγε συνεχώς να του πούμε αν βρήκαμε κάποιο ψεγάδι, με σκοπό τη βελτίωση του σέρβις και των γεύσεων. Κάτι το οποίο βρήκαμε πολύ θετικό για μια νέα επιχείρηση, που θέλει και βασίζεται στη γνώμη των πελατών. Η διακόσμηση είναι αλά παλαιά, όπως και τα έπιπλα, τα οποία διακοσμούν μικρές γωνιές του μαγαζιού. Η τεράστια μπάρα, που φαντάζει σαν ένα καπηλειό, είναι γεμάτη με τεράστιες πορτοκαλί κολοκύθες, κανάτια από χαλκό, παλιά τετζέρια και σπιτικές παραδοσιακές μαρμελάδες.



Μόλις πήραμε στα χέρια μας τους καταλόγους, συνειδητοποιήσαμε πως το σκεπτικό της κουζίνας, είναι μικροί και διαφόρων γεύσης μεζέδες, ιδανικοί δηλαδή για το κρασάκι ή το ουζάκι. Μην ξέροντας τι από όλα να διαλέξουμε, βασιστήκαμε στα γνώριμα κατατόπια επιλέγοντας, την ομελέτα σερβιρισμένη πάνω σε μια πιτούλα στα κάρβουνα, μια πατάτα φούρνου, τη φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας, μια σαλάτα εποχής, τα αυγά μάτια πάνω σε τηγανόψωμο και τέλος μια ποικιλία κρασιού με ντόπια καλαματιανά προϊόντα, όπως λαλάγγια, σφέλα, ελιές, τουρσί, σαλάμια και γίγαντες. Μην μας νομίσατε παρακαλώ αχόρταγες, απλά περιμέναμε και παρέα, οπότε παραγγείλαμε το κάτι τις παραπάνω! Νηστεία έρχεται!  




Τα μεζεδάκια ήταν όλα τους καλοσερβιρισμένα, αυτό που εμείς όμως ξεχωρίσαμε ήταν η φέτα με τη κρούστα, μιλάμε για μια απίθανη γεύση, και τα αυγά μάτια, τα οποία κατέφθασαν στο τραπέζι μας μέσα σε ένα μικρό τηγανάκι! Τα υπόλοιπα φαγητά ήταν εξίσου καλά και οι γεύσεις γνώριμες.


Πολλές φορές η θέληση για να κάνεις κάτι διαφορετικό από τους άλλους, ίσως να μην πετυχαίνει, το σίγουρο είναι όμως πως η προσπάθεια και η θετική αύρα όλου του μαγαζιού, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού,- το οποίο ήταν ευγενέστατο-, είναι αυτό που κερδίζει τον Καλαματιανό. Την επόμενη φορά θα κάνουμε ουζοκατάνυξη! Στην υγεία σας!


No comments:

Post a Comment