Monday 1 December 2014

Κάρδαμο στον Σταθμό

Σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε blog για το μεσημεριανό μας. Η αλήθεια είναι πως και ας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό, δεν είχαμε δοκιμάσει τις γεύσεις, ούτε γνωρίζαμε πολλά για το εδεσματοπωλείο Κάρδαμο. Είπαμε λοιπόν, να του δώσουμε μια ευκαιρία και να δούμε πως ακριβώς παντρεύεται το μεζεδοπωλείο με το εστιατόριο. Φτάνοντας στο Κάρδαμο, η ζεστή ατμόσφαιρα σε εμπνέει και οι μυρωδιές από την κουζίνα σε βάζουν στο πειρασμό!  Παρατηρώντας τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, ήταν κάτι που μας έβαλε σε δίλημμα να καθίσουμε έξω να απολαύσουμε την ηλιόλουστη μέρα ή να καθίσουμε μέσα να θαυμάσουμε την ωραία ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Τελικά επιλέξαμε τον εξωτερικό χώρο, άλλα αρκετά κοντά στο παράθυρο, για να ρίχνουμε που και που καμιά ματιά στον εσωτερικό χώρο.



Παραγγείλαμε διάφορα μεζεδάκια και δυο κυρίως πιάτα. Ξεκινήσαμε με την ανάμεικτη σαλάτα που είχε λιαστή ντομάτα και πολύ νόστιμο και ελαφρύ dressing. Συνεχίσαμε με φάβα, ντολμαδάκια και λαχανοκεφτέδες. Αν και τα ντολμαδάκια ήταν χειροποίητα και εξαιρετικά, η φάβα ήταν το αγαπημένο μου ορεκτικό λόγω του πράσινου, φρέσκου κρεμμυδιού που το συνόδευε, δίνοντάς της μια γλυκιά γεύση. Η Ηλιάνα δοκίμασε σαν κυρίως πιάτο τα πανσετάκια που καταφτάσανε στο τραπέζι μας με έναν ξεχωριστό τρόπο σερβιρίσματος.... μέσα σε ένα ζεστό, στρογγυλό ψωμί. Εγώ επέλεξα το πιάτο ημέρας που ήταν  χειροποίητα ζυμαρικά με κολοκυθάκια και μικρά κομματάκια πανσέτας. Και τα δύο πιάτα ήταν πεντανόστημα και αρκετά χορταστικά.


               

Εφόσον φάγαμε και χορτάσαμε, η πολύ ευγενική σερβιτόρα μας κέρασε ένα πραγματικά καταπληκτικό γλυκό με σοκολάτα που συνηθίζει το μαγαζί να σερβίρει στους πελάτες του μετά από κάθε γεύμα. Μείναμε πολύ ευχαριστημένες με το φαγητό και το σέρβις στο Κάρδαμο. Μας άρεσε πολύ να παρατηρούμε τον ξεχωριστό τρόπο που σερβίρονταν τα φαγητά και στους άλλους πελάτες, όπως τις τηγανιτές πατάτες που της πήγανε στο διπλανό τραπέζι μέσα σε μικρά ντενεκεδάκια. Τελικά, το εδεσματοπωλείο Κάρδαμο είναι μια καλή επιλογή άμα ψάχνει κανείς να βρει ποιοτικό φαγητό στο κέντρο της πόλης, σε προσιτές τιμές.




No comments:

Post a Comment