Wednesday 8 July 2015

Ο ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΤΑΠΟΔΑΣ

Σήμερα ο χρόνος γύρισε κατά πολλά έτη πίσω, τότε που ήμουν μικρή και πήγαινα εκδρομές με τους δικούς μου σε παραλιακές ψαροταβέρνες εκτός πόλης. Ο Βεζούβιος είναι μια από αυτές και βρίσκεται στον Άγιο Νικόλα της μεσσηνιακής Μάνης. Η ψαραοτεβέρνα αυτή χρονολογείται τουλάχιστον τέσσερις γενιές. 



Ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας είναι δεινός χταποδάς και μέγας αφηγητής ιστοριών, που αφορούν την θάλασσα και γενικότερα το υποθαλάσσιο κυνήγι. Εμείς είχαμε την τιμή να έρθει στο τραπέζι μας και να κουβεντιάσουμε μαζί του. 



Ενώ δεν πεινάγαμε πολύ, αποφασίσαμε να πιούμε ένα ουζάκι μαζί του, διότι τόσο η παρέα του όσο και οι μυρωδιά του φρέσκου ψαριού, μας άνοιξαν την όρεξη. Μας πρότεινε ο ίδιος το μόλις λίγων ωρών καλαμαράκι και φυσικά ένα χταποδάκι ξιδάτο για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι, τι «ψάρια πιάνει»! Τέλος από σαλάτες επιλέξαμε την καβουροσαλάτα, της οποίας η καβουρόψιχα ήταν ολόφρεσκη και πεντανόστιμη 



Τα εδέσματα που προσγειώθηκαν στο τραπέζι μας σε μηδενικό χρόνο ήταν όλα πολύ εύγευστα και καλομαγειρεμένα. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί δύσκολα θα μείνουν ασυγκίνητοι. 



Ο χώρος είναι πολύ νησιώτικος, διότι διαθέτει μια τεράστια βεράντα με λευκά τραπεζάκια και το κύμα σκάει πάνω στο βράχο. Διαθέτει επίσης ένα πιο χαμηλό επίπεδο, για αυτούς που τους αρέσει να αγναντεύουν τη θάλασσα από απόσταση αναπνοής. Όλο το τοπίο σου δημιουργεί την αίσθηση πως πρωταγωνιστείς σε ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Απολαύστε το!

No comments:

Post a Comment