Sunday 28 June 2015

Χύμα….. στο Κύμα!

Η σημερινή επιλογή έχει δύο βασικούς λόγους. Πρώτον θέλαμε να βρέξουμε τα ποδαράκια μας στη θάλασσα και δεύτερον να κάνουμε γνωστό σε εσάς το καλοκαιρινό κουλτουρέ στέκι, μετά το Κούνιες. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το καφέ- ουζερί «Στο Κύμα». Εδώ μαζεύονται άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων  για να απολαύσουνε το μπανάκι τους και τον καφέ τους διαβάζοντας συνάμα την εφημερίδα τους ή ανοίγοντας διάφορες σχετικές συζητήσεις. Το Κύμα είναι επίσης γνωστό ως σημείο συνάντησης για τους χειμερινούς κολυμβητές.



Εμείς ως άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης ξεκινήσαμε την μέρα μας με ένα ελληνικό καφέ που μάλλον θα μου φέρει γούρι ο δικός μου, διότι μου χύθηκε και με ένα «καλαματιανό κολατσιό», το οποίο συνοδευόταν από δυο ψημένες φετούλες ψωμί με λάδι, τυρί σφέλα, ντομάτα και ελιές. Τι πιο ωραίο να ξεκινήσεις τη μέρα σου.



Αφού αρμενίσαμε και εμείς και συμμετείχαμε σε διάφορες συζητήσεις, σήμανε η ώρα του μεσημεριανού. Η απόφαση ήταν ωστόσο κοινή, ένα τσιπουράκι με ένα μεζεδάκι από ψαρικά, θα ήταν ότι έπρεπε. Μια και δυο δώσαμε την παραγγελία μας και κατόπιν μερικών λεπτών κατέφθασε στο τραπέζι μας. Σημείωση: παραγγέλνοντας είπαμε στη δεσποινίδα ότι ο μεζές θα ήταν για δυο άτομα. Το λέω αυτό, διότι με το που έφερε το μεζέ μας, τα χάσαμε! Ένα πιάτο γεμάτο καλαμαράκια, γαύρο, χταπόδι και σαρδέλα παστή! Για να μην πω και για τα υπόλοιπα, νομίζω πως οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους! Πολύ βασικό επίσης είναι πως ο κ. Αντρέας προσέχει πάρα πολύ στο τηγάνισμά του και δεν χρησιμοποιεί το ίδιο λάδι ξανά και έτσι δεν βαραίνει αυτό που τρως!



Όπως καταλαβαίνετε εμείς πηγαίνουμε συχνά στο Κύμα, γιατί μας αρέσει, είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι. Κάντε και εσείς τη βόλτα σας προς τα κεί και θα δείτε πόσο θα σας αρέσει!

No comments:

Post a Comment