Sunday 8 February 2015

Yiamas - Elite Hotel


Η απόλαυση δεν είναι προνόμιο των λίγων……

….και αυτό αποδείχτηκε με τη σημερινή μας επίσκεψη στο χώρο του pool bar του ξενοδοχείο Elite. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει κάνει opening το καινούργιο εστιατόριο του ξενοδοχείου και θα το βρείτε υπό την επωνυμία Yamas. Φορέσαμε λοιπόν τα καλά μας – δυο μικρές κυρίες που συνηθίζω να λέω εγώ- και ξεκινήσαμε τη μέρα μας με μια βόλτα δίπλα στη παραλία και έπειτα αφού το ιώδιο μας άνοιξε την όρεξη, κατευθυνθήκαμε προς τον προορισμό μας. Μπαίνοντας, ήδη από την είσοδο το θέαμα που αντικρίσαμε μας εξέπληξε θετικά. Ένας τόσο όμορφος και φιλόξενος χώρος, είναι γεγονός στη πόλη μας. Τόσο η καλόγουστη διακόσμηση, όσο και το χαμογελαστό προσωπικό σε «χορταίνουν» πριν ακόμα καθίσεις στο τραπέζι! Και επειδή κάποιος θα κάνει υποθέσεις ότι όλο αυτό το «μαγικό πακέτο» είναι μόνο για ιδιάζουσες περιπτώσεις, σας προλαβαίνω πριν ακόμα περιγράψω τη παραγγελία μας, για να σας ενημερώσω με πολύ χαρά, ότι αυτό είναι μόνο μια εικασία. Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει! Άλλωστε με τον υπεύθυνο του χώρου που μιλήσαμε, μας εξήγησε πως το να προσελκύσει όλους τους πελάτες και ιδιαίτερα τους ντόπιους αποτελεί στόχος και πολιτική του εστιατορίου.




Όμως αρκετά με τα της εισαγωγής, γιατί σίγουρα όλοι θα αδημονείτε για την περιγραφή των γευμάτων μας! Ξεκινάω λοιπόν με το κρασί, που όπως θα έχετε καταλάβει αποτελεί μια αγαπημένη μας συνήθεια. Με το που καθίσαμε στο τραπέζι, μας περίμενε ένας «ηλεκτρονικός φίλος», από όπου μπορούσαμε να ενημερωθούμε για την ποικιλία των κρασιών, με ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά ή ντόπια αμπέλια. Ακόμα ένας μύθος κατατρίφθηκε, ότι τα καλά ελληνικά κρασιά πρέπει συνάμα να κοστίζουν και ακριβά. Στη συνέχεια μας περίμενε μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη, όταν μελετώντας τον κατάλογο συνειδητοποιήσαμε πως κάποιος μπορεί να γευτεί τα ήδη προσφερόμενα γεύματα σε μισή μερίδα, με το σκεπτικό της δοκιμής και φυσικά της περιέργειας για νέες γεύσεις. Εμείς λοιπόν ακολουθήσαμε το παραπάνω παράδειγμα και επιλέξαμε μερικά, «μικρά» πιάτα. Παραγγείλαμε το mix των τηγανιτών ψαρικών (γαριδάκι- καλαμαράκι- βακαλάος), το ψητό μιλφέιγ λαχανικών με ταλαγάνι, τη φάβα με την ανοιξιάτικη γαρνιτούρα, τα μανιτάρια...και τέλος, το λινγκουίνι με τα οστρακοειδή. Έχω ήδη γράψει μόνο θετικά σχόλια, που αν περιγράψω το φαγητό με την ίδια θέρμη, ίσως να μην με θεωρήσετε αντικειμενική. Το μόνο λοιπόν που θα πω και θα περιοριστώ σε αυτό είναι πως όλα ήταν τόσο ιδιαίτερα γευστικά και το σπουδαιότερο ότι παρά τις μισές μερίδες που επιλέξαμε δεν καταφέραμε να τις τελειώσουμε όλες.



Και ενώ νομίζαμε πως η μέρα μας ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μας περίμενε μια τρίτη έκπληξη, μαζί με το χωνευτικό κέρασμα και  το υπέροχο γλυκό μας, ένα τσιζκείκ με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο παρασκευής από τον συνήθη, ήρθαν οι μουσικοί νωρίτερα από το κανονισμένο και έδωσαν μια όμορφα μελαγχολική διάθεση στο απόγευμα μας. Ύστερα από όλα αυτά νομίζω πως το επόμενο ραντεβού σας έχει ήδη κλειστεί! 



No comments:

Post a Comment