Monday 2 February 2015

ΜΕΤΕΩΡΟ - Το βουνίσιο brunch

Κυριακή πρωί, μουντός καιρός, χειμωνιάτικο τοπίο τι καλύτερο από ένα «βουκολικό» πρωινό, αρμενίζοντας τη θέα από ψηλά; Το πρόγραμμα λοιπόν σήμερα είχε βουνό και μάλιστα Βέργα. Άφιξη ώρα 11.30 στο Μετέωρο, γιατί προ ολίγων ημερών ενημερωθήκαμε πως σερβίρει brunch κάθε Κυριακή με παραδοσιακά καλαματιανά προϊόντα. Φτάνοντας η θέα μονοπωλεί σίγουρα το ενδιαφέρον του επισκέπτη και σε αυτό συμβάλει βέβαια τόσο η τοποθεσία του μαγαζιού, όσο και τα τεράστια πανοραμικά παράθυρα που μπορεί κάποιος να χαζεύει με τις ώρες!




Αφήνοντας όμως κατά μέρος τη θέα γιατί το στομάχι άρχισε να διαμαρτύρεται αποφασίσαμε πως ήταν ώρα να παραγγείλουμε. Ξεκινώντας από τα εύκολα, δηλαδή τα καφεδάκια μας, ανακαλύψαμε κοιτώντας το κατάλογο με τα διάφορα αφεψήματα, ότι το μαγαζί διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά βουνίσια βότανα, των οποίων οι ευεργετικές συστάσεις και χρήσεις αναγράφονται αναλυτικά στο κατάλογο. Σειρά είχε το κυρίως μέρος, όπου είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ τεσσάρων επιλόγων. Εμείς τελικά διαλέξαμε τα τρία από τα τέσσερα πιάτα: τα τηγανόψωμα με το μέλι ή με τα τοματίνια και τη μανιάτικη σφέλα (και επειδή υπήρξε μια διχόνοια μεταξύ γλυκιάς και αλμυρής επιθυμίας ζητήσαμε και τα δυο συνοδευτικά!), τις αυγοφέτες, που τις συνόδευε ένα βραστό αυγό και τέλος μια ομελέτα με παραδοσιακό λουκάνικο.




Αν και οι επιλογές μας φάνηκαν λίγες στην αρχή, ήταν όλα πραγματικά πεντανόστιμα. Η Χρύσα μάλιστα ξεχώρισε τα τηγανόψωμα και εγώ την ομελέτα! Ο χώρος όπως αναφέρθηκα προηγουμένως κατέχει στρατηγική θέση και επομένως το θέαμα είναι ξεχωριστό. Το σέρβις επίσης ήταν εξυπηρετικό και σβέλτο!


Φεύγοντας παρατηρήσαμε πως το Μετέωρο λειτουργεί και τις Παρασκευές το βράδυ ως πιάνο μπαρ, κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον για μια επόμενη βραδινή επίσκεψή μας. Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω σαν μικρό tip, να περάστε μια βόλτα από την τουαλέτα, εκτός από την καθαριότητα του μαγαζιού, θα σας εκπλήξει και ακόμα κάτι! Δεν θα το μαρτυρήσω όμως σήμερα...θα αφήσουμε τη φωτογραφία να μιλήσει απο μόνη της! Καλή σας εβδομάδα!

No comments:

Post a Comment