Monday 22 June 2015

Φαγητό κάτω από τα λιόδεντρα……!

Μπήκε ο Ιούνης και μας χτύπησε το καλοκαιράκι! Παίρνω τη Χρύσα τηλέφωνο και της φωνάζω από το ακουστικό«Εκδρομή!». Για πού όμως…..για Καρδαμύλη εννοείται και πάλι. Είχαμε τόσο καλές εντυπώσεις από την προηγούμενη φορά, οπότε είπαμε να δοκιμάσουμε και ένα μεσημεριανό γεύμα στις «Ελιές». 


Αν δεν το ξέρετε ήδη, είναι ένα ταβερνάκι κυριολεκτικά χωμένο μέσα στα λιόδεντρα, τα οποία χαρίζουν τη δροσιά τους στους συνδαιτυμόνες τις μεσημεριανές ώρες. Ο χώρος θυμίζει μια τεράστια αυλή, με φόντο το απόλυτο γαλάζιο της θάλασσας. 



 Και όπως θα καταλάβατε μετά τη βουτιά μας στα κρύα νερά των Ριτσών, μας άνοιξε η όρεξη. Σέρβις και φαγητό ασυναγώνιστο! Όλα τα προιόντα είναι μανιάτικης παραγωγής και η μαγείρισσα Μανιάτα, όνομα και πράγμα! Η ποικιλία τεράστια και δελεαστική, οπότε δεν μπορούσαμε να περιοριστούμε σε ένα μόνο πιάτο. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε με μια χωριάτικη σαλάτα, τυρί σαγανάκι και  ένα κομμάτι παστίτσιο, το οποίο με το που το αντικρίσαμε να χάσαμε με το μέγεθός του. Και σαν κυρίως η Χρύσα πήρε το κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι στο φούρνο, με το οποίο έμεινε πολύ ικανοποιημένη και εγώ επέλεξα τα φρέσκα φασολάκια από το μποστάνι της μαγείρισσας. Νομίζω πως ποιο αρωματικά φασολάκια με φρέσκα μυρωδικά δεν έχω ξαναφάει!



Ύστερα από τόσο χορταστικό φαγητό και τόσο όμορφα χρώματα, νομίζω πως αξίζει να εκδράμετε και εσείς προς Καρδαμύλη και να δοκιμάσετε το Ελιές! Είμαστε σίγουρες πως θα σας μείνει αξέχαστο!

2 comments:

  1. Will check it out when I return to Kalamata! Thank you ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. We are glad to see that your are enjoying our blog!

      Delete