Friday 16 January 2015

Rolla - Για Φαγητό της Μαμάς

Δεν είμαστε όλοι τόσο τυχεροί, να μας μαγειρεύει η μαμά παραδοσιακό φαγητό στο σπίτι. Για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τη λύση στο μαγειρείο "Τα Ρολλά". Το μαγειρείο αυτό βρίσκετε στο ιστορικό κέντρο κοντά στην παλιά αγορά. Μπαίνοντας στο μαγαζί, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί  κάποιος είναι ο τοίχος περιστοιχισμένος με βαρέλια που είναι γεμάτα με πατροπαράδοτη ρετσίνα. Το δεύτερο και σημαντικότερο, τα μαγειρευτά φαγητά εκτεθειμένα στη σειρά. Κάθε μέρα αλλά και κάθε εποχή οι επιλογές αλλάζουν σύμφωνα με τα φρέσκα υλικά που παράγουν τα κτήματα του ιδιοκτήτη.



Την ημέρα που επισκεφτήκαμε Τα Ρολλα, χαρήκαμε με την πληθώρα μαγειρευτών φαγητών. Εγώ επέλεξα την ρεβιθόσουπα, η Ηλιάνα το χοιρινό με σέλινο και επίσης επιλέξαμε μαυρομάτικα με σπανάκι και μια φέτα για να μοιραστούμε. Εννοείτε, παραγγείλαμε και ένα τεταρτάκι ρετσίνα μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουμε τον σερβιτόρο να μας γεμίζει το καραφάκι κατευθείαν από το βαρέλι!



Τα φαγητά ήταν όλα εξαιρετικά γευστικά. Η Ηλιάνα γέλαγε μαζί μου γιατί κυριολεκτικά, έπεσα με τα μούτρα στο φαϊ. Με δυσκολία πρόλαβε να τραβήξει φωτογραφία από τη ρεβιθόσουπά μου για το blog! Η ρετσίνα μοναδική! Θα την περιγράφαμε, βαριά με έντονα αρώματα πεύκου όπως θα φανταζότανε κάποιος την παραδοσιακή ρετσίνα. Σε γενικές γραμμές, μείναμε ευχαριστημένες τόσο με τα φαγητά όσο και με το σέρβις του μαγειρείου. Ξέρουμε λοιπόν, πως όταν μας λείπει το φαγητό της μαμάς Τα Ρολλά θα μας καλύψουν απόλυτα αυτό το κενό.



No comments:

Post a Comment