Wednesday 7 January 2015

Oινοπαντοπωλείον...


Βόλτα στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας, μεσημεράκι 2μ.μ. τι καλύτερο από ένα όμορφο γεύμα σε έναν ιδιαίτερα περιποιημένο χώρο. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Οινοπαντοπωλείου διακρίνεις μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και αυτό οφείλεται σίγουρα στην διακόσμηση του μαγαζιού και συγχρόνως στο φιλικό περιβάλλον. Τα έπιπλα όλα είναι αλά παλαιά, με κάποια στοιχεία σύγχρονης κουλτούρας. Και όπως δικαιολογεί το όνομα του μαγαζιού, κάποιος μπορεί να προμηθευτεί ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα σε σχετικά προσιτές τιμές.



Ξεκινώντας να παραγγείλουμε το δίλημμα ήταν μεγάλο, γιατί δεν ξέραμε πιο από τα μεζεδάκια θέλαμε πιο πολύ. Σε αυτό που συμφωνήσαμε από την αρχή ήταν η επιλογή του κρασιού, την οποία θα εκπλαγείτε και εσείς οι ίδιοι όταν θα δείτε την τιμή της φιάλης για ελληνικό κρασί! Εν συνεχεία εγώ επέλεξα τα χοιρινά μπριζολάκια με τη σως λεμονιού, η Χρύσα πήρε το παραδοσιακό πιάτο με τον τραχανά και το σύγκλινο και για τη μέση μια δροσερή σαλάτα με λάχανο και σταφίδες. Η οποία σαλάτα δεν αναγραφόταν στον κατάλογο, γιατί όπως μας πληροφόρησαν εκεί, κάθε μέρα υπάρχουν έξτρα δύο με τρία πιάτα ημέρας.



Παρά τη μικρή ποσότητα των πιάτων η απόλαυση ήταν απερίγραπτη. Διότι σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει το ρητό που συνηθίζεται να λένε «Τα μικρά πράγματα είναι και τα πιο ωραία». Αυτό βέβαια δεν ξέρω αν είναι πειστήριο για τους πιο καλοφαγάδες, που θέλουν να συνδυάζουν την ποσότητα με την ποιότητα! Παρόλα αυτά εμείς περάσαμε όμορφα, γευτήκαμε ωραίες γεύσεις και αρώματα και σίγουρα θα κάνουμε ακόμα μια εξόρμηση για να δοκιμάσουμε όσα δεν καταφέραμε αυτή τη φορά.


No comments:

Post a Comment